Elkészítés: A szikkadt kiflit felkarikázzuk. 5 dl tejet 2 evőkanál cukorral felmelegítünk, majd a kiflire öntjük, szűrőben lecsorgatjuk, de a tejet felfogjuk.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd a pudingport is hozzáadva csomómentesre keverjük. A tejet – és a kifliből felfogott tejet is – felmelegítjük. Egy keveset a pudingos tojássárgákhoz adunk, elkeverjük, majd visszaöntjük a tejbe, és a tűzön kevergetve besűrítjük. Közben a tojásfehérjét habbá verjük.
Egy tepsit margarinnal kikenünk, belehelyezzük a kiflikarikákat, megszórjuk a magozott meggyel, végül leöntjük a tojáshabbal lazított vaníliakrémmel. Forró sütőben megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre