Elkészítés: A 2 tojást egy mélyebb keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kefirt, az olajat, a sütőport, a vaníliás cukrot. Elkeverjük őket kézimixerrel, kissebb fokozaton, majd hozzáadjuk a cukrot, és fokozatosan a lisztet (1 pohár liszt, simára keverés, majd a következő pohár liszt...). Amikor kikevertük, beletesszük a kivajazott tepsibe, belesorjázzuk a lecsöpögtetett meggyszemeket, és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szép aranybarna lesz. Mielőtt kivesszük, szúrópróbát végzünk rajta (én fogpiszkálóval szoktam, ha nem ragad rá a tészta, akkor megsült belül is). Ha kihűlt, felkockázzuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre