Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes-nutellás sütemény (gluténmentes recept)

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg rizsliszt
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 4 dkg karob (kakaóhelyettesítő)
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 dl tej
  • 25 dkg nádcukor
  • 1 ek szódabikarbóna kevés liszttel elkeverve
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 üveg Nutella
  • 1 üveg meggylekvár 

Elkészítés

    1. A kókuszzsírt, a tojást, a nádcukrot és a citromhéjat jól kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a tejben elkevert karobot, majd a kidolgozott tésztához adjuk, végül belekeverjük a lisztes szódabikarbónát, és az egészet szép simára kidolgozzuk.
    2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük. A kimagozott meggy felét a tésztához keverjük, majd a tésztát a tepsibe öntjük, és kb. 30 percig sütjük (ez sütőnként változó, tűpróba szükséges).
    3. Amikor kisült, lezárt kikapcsoljuk a sütőt, és nyitott sütőajtónál hagyjuk hűlni a süteményünket.
    4. Langyosan félbevágjuk, és  mind a két lap belső oldalát megkenjük meggylekvárral. Ezután az alsó lap lekváros felére Nutella-réteget kenünk, és a maradék meggyet a kakaós Nutellába egyenletesen elosztva végigrakjuk. Végül rátesszük a tészta felső rétegét és egy picit megnyomkodjuk, hogy összetapadjon.

Megjegyzés

Ízre hasonlít a Fekete-erdő tortához, de elkészítése sokkal egyszerűbb, és mindig sikert arat.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin