Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Őzgerincforma méretére vágjuk sütés után. A megmaradt piskótát felhasználhatjuk kókuszgolyónak is.
A meggykrémet elkészítjük: a meggyet összekeverjük a joghurttal, a tejszínt a porcukorral keményre verjük, majd összekeverjük, és hozzáadjuk a langyos vízben feloldott zselatint és a citromlét is.
Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával, majd beleöntjük a joghurtos krémet. A tetejére tesszük a tésztalapot. A hűtőben 2 órát dermesztjük.
A megdermedt süteményt kifordítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát. Díszítjük tejszínhabbal, csokiforgáccsal, meggyel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre