Elkészítés: A piskótához a tojások sárgáit a kristálycukorral habosra keverjük, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A cukros tojássárgáját apránként, folyamatosan kavargatva a fehérjehabhoz adjuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Két lapot sütünk belőle.
A krémhez a joghurtot elkeverjük a porcukorral és a meggyel, valamint a levéből is teszünk bele. Meleg vízben a 3 dkg zselatint feloldjuk, langyosan belekeverjük a joghurtos krémbe, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. /Jó keményre verni!/
A krém bő felét rákenjük a piskótára, rátesszük a másik lapot, majd a maradék krémet a tetejére kenjük. A tetejét díszítjük a saját krémjéből nyomott rózsákkal, tejszínhabbal, meggyszemekkel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre