Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-joghurtos szelet

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 10 tojás
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 10 evőkanál liszt
  • A krémhez:
  • 4 kis pohár natúr joghurt (lehet gyümölcsös is)
  • 25 dkg porcukor (fele a tejszínhabhoz)
  • 5 dl habtejszín
  • 1 üveg meggy és a leve
  • 1 dl víz
  • 3 dkg zselatinpor
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab
  • magozott meggy

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojások sárgáit a kristálycukorral habosra keverjük, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A cukros tojássárgáját apránként, folyamatosan kavargatva a fehérjehabhoz adjuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Két lapot sütünk belőle.

A krémhez a joghurtot elkeverjük a porcukorral és a meggyel, valamint a levéből is teszünk bele. Meleg vízben a 3 dkg zselatint feloldjuk, langyosan belekeverjük a joghurtos krémbe, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. /Jó keményre verni!/

A krém bő felét rákenjük a piskótára, rátesszük a másik lapot, majd a maradék krémet a tetejére kenjük. A tetejét díszítjük a saját krémjéből nyomott rózsákkal, tejszínhabbal, meggyszemekkel.

Ezek is érdekelhetnek