Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-joghurtos kocka

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztaalaphoz:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál hideg víz
  • 20 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál olaj
  • A krémhez:
  • 2 csomag epres pudingpor (főzős)
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl meggybefőttlé
  • 4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
  • 35 dkg natúr joghurt
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • A tetejére:
  • 5 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat, kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük. A cukros kemény habhoz hozzákeverjük a tojássárgákat, majd az olajat és a kakaós-sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük. A sütő ajtaját nem nyitogatjuk!

A krémhez a pudingporokat a cukorral, a tejjel és a meggylével simára keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a joghurtot.

A meggyet botmixerrel pürésítjük. A tejszínhabot keményre verjük. A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk. Ezután a joghurtos pudinghoz keverjük a kipürésített meggyet, a zselatint és a tejszínhabot. Együtt jó habosra, krémes állagúvá verjük.

A krémet a tésztalapra simítjuk, hűtőbe tesszük néhány órára, végül olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.

Ezek is érdekelhetnek

Friss