A megtisztított, kimagozott meggyet beletesszük egy edénybe, hozzáöntjük a vizet, a barna cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Nagyjából negyed óráig főzzük (mire megpuhul, teljesen elfő a leve), majd letrumixoljuk, és hagyjuk kihűlni.
A joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kihűlt meggyet, és egy robotgéppel alaposan összeturmixoljuk.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként meggyes joghurthoz keverjük. Betesszük a fagyasztóba, fél óránként legalább kétszer-háromszor átkeverjük a robotgéppel, majd hagyjuk teljesen megdermedni.
Tálalás előtt kb. 20 perccel vegyük ki a fagyit a fagyasztóból, hogy kissé fellágyuljon, majd kanalazzuk fagylaltos kelyhekbe, és úgy kínáljuk. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!