Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes gesztenyetorta II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 7 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg magozott meggy (vagy befőtt)
  • 7 dkg vaj
  • kevés tej
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • A tetejére:
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 3 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásfehérjét felverjük habbá, beledolgozzuk egyenként a sárgáját és a kristálycukrot, illetve egy csipet sót. Belekeverjük a lisztet, végül az előzőleg megolvasztott vaj at.

    Egy nagy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben szép sárgára sütjük. Kihűlés után lehúzzuk a papírt, és visszahelyezzük a tésztát a formába.

    A töltelékhez a gesztenyét a vaj jal és a felforralt, majd langyosra hűlt tejjel sima, kenhető masszává keverjük, és a tésztára kenjük. Belenyomkodjuk sűrűn a magozott meggyet, elsimítjuk a tetejét, majd hűtőszekrénybe tesszük.

    Ha a krém már kellően hideg, elkészítjük a mázat. A kakaóport a kristálycukorral jól elkeverjük, és 3-4 evőkanál vízzel sűrűre főzzük. Ezután beledobjuk a vaj at, jól elkeverjük benne, és a sütemény tetejére öntjük. Dermedés után szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin