Elkészítés: A tojásfehérjét felverjük habbá, beledolgozzuk egyenként a sárgáját és a kristálycukrot, illetve egy csipet sót. Belekeverjük a lisztet, végül az előzőleg megolvasztott vajat.
Egy nagy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben szép sárgára sütjük. Kihűlés után lehúzzuk a papírt, és visszahelyezzük a tésztát a formába.
A töltelékhez a gesztenyét a vajjal és a felforralt, majd langyosra hűlt tejjel sima, kenhető masszává keverjük, és a tésztára kenjük. Belenyomkodjuk sűrűn a magozott meggyet, elsimítjuk a tetejét, majd hűtőszekrénybe tesszük.
Ha a krém már kellően hideg, elkészítjük a mázat. A kakaóport a kristálycukorral jól elkeverjük, és 3-4 evőkanál vízzel sűrűre főzzük. Ezután beledobjuk a vajat, jól elkeverjük benne, és a sütemény tetejére öntjük. Dermedés után szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre