A tojás fehérjét a citromlével elkezdjük habosra verni, majd mikor már habosodik, apránként hozzáadjuk az eritritet, és kemény habbá verjük.
A tojássárgájába beleöntjük a kókuszzsírt, beleszórjuk a citromhéjat, és 1-2 percig ezt is habosítjuk, majd a fehérje habhoz öntjük, és lazán elkeverjük. A liszteket a szódabikarbónával szintén hozzákeverjük.
Sütőformába öntjük (én sütőpapírral borított tepsire szoktam tenni a karikát, vagy egyéb formákat) és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd 160 fokra csökkentett hőmérsékleten 30-35 percig sütjük.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A gesztenyemasszát, miután kiolvadt, egy tálba tesszük, ráöntjük a kókusztejet, majd simára keverjük. A kókuszzsírt egy másik tálba tesszük, és annyira melegítjük csak fel, hogy habverővel krémszerűretudjuk keverni. Amikor a kókuszzsír szép sima, beleöntjük a gesztenyés krémet, a eritritport és a rumaromát, majd habverővel 6-8 percig habosítjuk.
A kisült piskótáról még langyosan lehúzzuk a sütőpapírt, egy vékony pengéjű késsel, kivágjuk a formából, majd háromba vágjuk.
Miután teljesen kihűlt, a tortaformát egy tálcára helyezzük és a piskóta alját belerakjuk. A krémet a tálban 3 egyenlő részre osztjuk. A piskótára pötyögtetünk a meggylekvárból, vagy rászórjuk a meggy felét, majd a krém egy harmadával megkenjük. Rátesszük a következő piskótát, és jöhet még egy réteg krém, majd rá a tető. Ha elég stabil a krém, levehetjük a formát, ha kicsit folyós, tegyük be a hűtőszekrénybe dermedni. A maradék krémből hagyunk egy evőkanálnyit díszítésre, a többit a torta tetején és oldalán elkenjük.
Tetszés szerint díszíthetjük kakaóporral, meggyel vagy csak a krémmel. A tortának egy óra dermedés szükséges szeletelés előtt.