Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-gesztenyés sütemény

120 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • Tésztához:
  • 36 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 tojássárgája
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • Tojásfehérje habos tésztához:
  • 5 tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • Meggyes réteghez:
  • másfél üveg meggybefőtt
  • 4 dl meggybefőtt(vízzel kiegészítve,ha nincs annyi)
  • 4 teáskanál zselatin
  • 15 dkg cukor
  • Tejszínes krémhez:
  • 330 ml tejszín (30%)
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • Gesztenyés krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg házi gesztenyemassza

Elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk gáztepsi méretűre és 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  2. A másik tésztával is ugyanígy járunk el, de mielőtt ezt megsütnénk, a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével és a tészta tetejére halmozzuk. A tojáshabbal együtt tesszük be a sütőbe és ugyanúgy, ahogy az előzőt, 180 fokon addig sütjük, amíg a tojáshab meg nem pirul a tetején.
  3. A meggyes zseléhez a meggybefőttet a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a zselatint és hűtőszekrényben addig pihentetjük amíg elkezd besűrűsödni. A tejszínes krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzá adjuk a porcukrot és a mascarponet is.
  4. A gesztenyés krémhez a pudingporból, tejből és cukorból sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt belekeverjük a gesztenyét is.
  5. Összeállítjuk a süteményt: egy gáztepsiben alulra fektetjük a sima tésztalapot. Ráhalmozzuk a meggyzselét, aztán elkenjük rajta a gesztenyemasszát. Végül jöhet a tejszínes krém, és megkoronázzuk az egészet a tojáshabos tésztánkkal. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Két foszlós tészta között,ellenállhatatlan krémek sora vár bennünket!Nagy létszámú eseményekhez ajánlom! Saját recept.:) - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek

Friss