A gesztenyét szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. A kakaóport összekeverjük a darált keksszel és az áttört gesztenyével. Felforraljuk a tejet a cukorral, és hozzákeverjük a vajat, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a kekszes keveréket és a lecsepegtetett meggyet, majd ízlés szerint rummal vagy rumaromával ízesítjük. Alaposan összedolgozzuk
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és a masszát egyenletesen belenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük néhány órára.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk a mikróban. Rácsorgatjuk a sütemény a tetejére, és jól összerázzuk, hogy a csoki mindenhol egyenletesen bevonja. Visszatesszük a hűtőbe, amíg a csokoládé megdermed. Ezután sütőpapírral együtt egy tálcára tesszük, és forró vízbe mártott késsel egyforma nagyságúra szeleteljük.