Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes étcsokoládé torta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 5 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 evőkanál víz
  • A krémhez:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 40 dkg kimagozott meggy
  • A díszítéshez:
  • pár szem megy
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: A piskótához az 5 tojásfehérjét a cukorral felverjük, közben a lisztet egy másik tálban a sütőporral és a kakaóporral jól elkeverjük. Kanalanként óvatosan hozzáadjuk a felvert habhoz az 5 tojássárgáját, a lisztes keveréket és az 5 evőkanál vizet. A masszát kivajazott és kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

    Miközben a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tejszínt 2 részre osztjuk, 2dl-be beletördeljük az étcsokoládét, és lassú tűzön vagy a mikróban alacsony fokozaton megolvasztjuk. A maradék 3 dl-t pedig a cukorral felverjük (csak akkor adj cukrot a tejszínhez, ha alapból nem cukrozott!). A megolvadt csokoládés krémet félretesszük hűlni. Kihűlés után óvatosan belekeverjük a felvert habba, így egy nagyon finom étcsokoládés krémet kapunk.

    A kihűlt piskótát 2 részre vágjuk, az egyik felét megkenjük a krém felével, és a meggy nagy részét (párat félreteszünk a díszítéshez) belenyomkodjuk a krémbe. Rátesszük a másik piskótalapot, és a maradék krémmel megkenjük a torta tetejét és oldalát is. Végül a félretett meggyel díszítjük, és étcsokoládét reszelünk rá.

    A végeredmény egy mutatós, és nagyon finom meggyes csokoládétorta.

Megjegyzés

Ezt a receptet és még sok finomság receptjét megtalálod a blogomon is: kockalanykonyhaja.blog.

LadyLaraCroft
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin