Keress receptre vagy hozzávalóra

Meggyes-diós pite

Hozzávalók

  • 1 kg meggy
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg (nád)cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 tk fahéj
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt (fele rétes volt)
  • 25 dkg puha vaj
  • 1 csomag instant élesztő (7 g)
  • 1 db közepes tojás
  • 2 ek tej
  • 1 bő ek tejföl
  • 8 dkg (nád)cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A meggyet kimagozzuk, szűrőbenhagyjuk lecsöpögni. A diót a morzsával összekeverjük, szárazon, közepes hőfokon kb. 5 percig pirítjuk,majd félretesszük.
    2. A tojást a tejjel habosraverjük. A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a vajat, eldolgottuk a többi hozzávalóval,ésa felvert tojás bő 2/3 részével rugalmas tésztátgyúrunk belőle. Letakarvafélórát a hűtőben pihentetjük.
    3. A tésztát megfelezzük, a felét kikent vagy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe nyújtjuk. A meggyetelkeverjüka cukorral, a pirított diós morzsával, majd a tésztára egyengetjük, és fahéjjal meghintjük. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és beborítjuk a meggyet.
    4. A sütőt 180 fokraelőmelegítjük, közben a tészta tetejét megkenjük a maradék 1/3 tojással, és kb. 25-30 perc alatt, enyhe pirosodásig sütjük.A tepsiben hagyjuk hűlni, kockákra szeleteljük, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

m.lele 5 évvel ezelőtt
Nem is kell az a zsemlemorzsa, ha 2x 3x annyi darált dióval szórom meg a tésztát! És mennyei egyensúlyt ad a savas meggyhez!

Hasonló Receptek

Magazin