Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-diós lepény

MME MME
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 16 dkg margarin
  • 45 dkg finomliszt (a fele Graham-liszt is lehet)
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 tojássárgája
  • csipetnyi só
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • pár csepp citromlé
  • fél citrom reszelt héja
  • A tepsi kikenéséhez:
  • margarin
  • finomliszt
  • A töltéshez:
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa vagy piskótamorzsa
  • 1 kg meggy (befőtt is lehet)
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2-3 evőkanál kristálycukor (valódi barna cukor is lehet)
  • A diós masszához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor (valódi barna cukor is lehet)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál tejföl
  • 15 dkg darált dió
  • A tálaláshoz:
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat tálba rakjuk, majd addig gyúrjuk, míg sima nem lesz, és el nem válik az edény falától. Margarinnal kikent, belisztezett nagy tepsibe nyomkodjuk, a morzsával egyenletesen behintjük.

A meggyet kimagozzuk, lecsöpögtetjük, a tésztára szórjuk, a fahéjjal összekevert cukorral meghintjük.

A diós masszához a tojássárgáját a fele cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a tejfölt hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé a maradék cukrot is beleszórjuk. Két részletben, vigyázva hogy ne törjük, a cukros tojássárgájába forgatjuk, közben a diót is beleszórjuk.

Egyenletesen a meggyre simítjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165) 30-35 percig sütjük.

Ha kihűlt, kockákra vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

kb. 30 szelet
könnyű
1 óra 15 perc
171 kcal/szelet - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss