Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes-diós kevert piskóta

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg magozott meggy
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg nádcukor
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 6 dkg zsír
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • citromfűlevél
  • porcukor

Elkészítés

    1.  A tojást a zsírral és a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. A sütőporos lisztet a masszába szitáljuk, majd csomómentesre keverjük.
    2. A durvára vágott dióhoz hozzákeverjük a két evőkanál lisztet, majd a jól lecsepegtett meggyet elkeverjük a lisztes dióval. A sütőt előmelegítjük. 
    3. Sütőpapírral kibélelünk egy 25x30 cm-es tepsit, beleöntjük a masszát, és megrázogatjuk a tepsit, hogy egyenletesen elsimuljon benne a tészta.
    4. Ezután rászórjuk a meggyet, hogy mindenhova jusson. Közepes lángon 20–25 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, felkockázzuk, porcukorral megszórjuk és citromfűlevéllel díszítjük.

Megjegyzés

Sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin