Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes darafelfújt tejbegrízből

default user icon

Hozzávalók

  • 1 liter tej
  • 16 dkg búzadara
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 10 dkg vaj + a tál kikenéséhez
  • 4 db tojás
  • 30 dkg meggy (nálam fagyasztott)
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A tejet a búzadarával közepes lángon sűrűre főzzük. Még melegen hozzákeverjük a vajat és a reszelt citromhéjat, majd hagyjuk kihűlni.
    2. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral elkeverjük, majd a kihűlt tejbegrízhez adjuk. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a tejbegrízhez forgatjuk.
    3. Egy üveg sütőtálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a masszát. A tetejét szórjuk meg meggyel.
    4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35- 40 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Ha kissé megpirul a teteje, a belseje pedig rezgős, akkor jó. Ez a darafelfújt hidegen, melegen is finom. Ha kihűlt, megszilárdul, melegen a közepe még kicsit krémes állagú marad, így is finom. A megmaradt tejbegrízt is felhasználhatunk ilyen módon.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin