Elkészítése: A tésztához az 5 tojás sárgáját összekeverjük a cukorral, majd egy másik keverőtálban a lisztet, a vaníliás cukrot és a sütőport. Összekeverjük, végül a felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon megsütjük.
A krémhez a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük. A magozott meggy felét (1/2 üveg) NAGYON apróra vágjuk, akár kézzel, akár géppel, majd a krémhez keverjük. A krémet a tésztára kentük.
Forró víz felett csokoládét olvasztunk, hozzá egy kevés olajat és egy kevés vajat öntve (hogy fényes legyen a csokoládé). Kiskanállal rásimítjuk az eddig elkészült süteményre a csokoládé felét, a maradék magozott meggyet pedig kb. 4 cm távolságra egymástól helyezzük a tésztára. Jön rá egy újabb réteg csokoládé. Ha a csoki megdermedt rajta, fel lehet kockázni meleg vízbe mártott késsel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre