A tojásokat elektromos habverővel minimum 5 percig verjük, az édesítővel együtt.
A szeletekre tördelt csokit, gőz fölött megolvasztjuk, és kicsit meghűtve hozzáadagoljuk a tojásmasszához.
Egy szilikonos, szív alakú formába (vagy tortakarikába) öntjük és 180 fokon, kb. 18 percig sütjük, majd kinyitjuk a sütő ajtaját és hagyjuk kihűlni. (Ne szárítsuk ki, és ne ijedjünk meg, hogy melegen még nedvesnek tűnik.)
Amikor kihűlt, kiszedjük a formából, amit papírtörlővel kitörlünk, majd visszahelyezzük a tésztát. A tetején elrendezzük a meggyet, majd elkészítjük a gyümölcszselét, a zacskón leírtak szerint, és ráöntjük a meggy tetejére. Amíg meg nem szilárdul, hideg helyre tesszük.
Ezt a tortát házassági évfordulónkra sütöttem, ezért ilyen romantikus a díszítés. Megállja a helyét bármely ünnepen, az alkalomhoz illő díszítéssel. Liszt és cukormentes, így diétába is beilleszthető. Nálam az édesítő: 3 csapott evőkanál Dia Wellness 1:4 - négyszeresen édes-cukorpótló volt. - Bodnár Éva
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!