Előkészítés: A meggyet megtisztítjuk, megmossuk, és kimagozzuk. A barackot megmossuk, vékonyan meghámozzuk, és kettévágjuk. Magját kivágjuk, és a gyümölcshúst meggynagyságú kockákra vágjuk. A kivit meghámozzuk, félbe, és még egyszer félbe vágjuk, majd fél centiméter vastag szeletkékre vágjuk.
Elkészítés: A gyümölcsöket tálba öntjük, meglocsoljuk a pálinkával, és egy órára hűtőbe tesszük. A tejszínt a vaníliás cukorral félkeményre verjük (még folyós maradjon), és belekeverjük a citromlevet. A gyümölcsöket kehelybe szedjük, meglocsoljuk a tejszínnel, és néhány szem dióval díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre