Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes amaretti torta

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 13 dkg liszt
  • 13 dkg kristálycukor
  • 2,5 dkg étkezési keményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tasak 3in1 vagy 2in1 instant kávépor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál kakaópor
  • csipet só
  • A meggyes réteghez:
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 csomag piros tortazselé
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • esetleg egy teáskanál citromlé (ízlés kérdése)
  • A krémhez:
  • 6 dl habtejszín
  • fél dl mandulalikőr
  • 10 dkg darált mandula
  • porcukor
  • 3 csomag habfixáló (vagy ha valaki mással szokta a habot rögzíteni, akkor azzal)
  • A díszítéshez:
  • 1-1,5 dl habtejszín
  • 10 dkg mandulapehely
  • porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 12 szem meggy

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához összekeverjük a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, az instant kávéport, a sót és 2 evőkanál vizet, majd hozzáadjuk a keményítővel, kakaóporral és sütőporral vegyített lisztet. A masszát tortaformába öntjük (vigyázzunk, ki ne folyjon), és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formából, és keresztben átszeljük.

A meggyes réteghez a befőtt levét edénybe szűrjük, a meggyszemekből kiválogatunk 12 szemet (ami majd a tetejére kerül), a többit az alsó piskótalapra borogatjuk. A meggylében elkeverjük a tortazseléport, a cukrot, esetleg citromlevet, és felforraljuk. Picit hűlni hagyjuk, majd a meggyszemekre öntjük.

A krémhez 6 dl tejszínt porcukorral enyhén felverünk, hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habot készítünk. Óvatosan beleforgatjuk a darált mandulát és a mandulalikőrt. A krém 1/3 részét a meggyes rétegre kenjük, majd lefedjük a másik piskótalappal. Ezután a maradék krémmel befedjük egyenletesen a tortát, és kb. 1 órára hidegre tesszük.

A díszítéshez a mandulapelyhet szárazon, serpenyőben aranyszínűre pirítjuk. A torta tetejét és oldalát megszórjuk vele. A maradék 1-1,5 dl tejszínt porcukorral kemény habbá verjük, és nyomózsákba töltjük. 12 csillaggal díszítjük a torta szélét, jelezve a szeleteket, és tetejükre helyezzük a félretett meggyszemeket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss