Meggyel töltött kekszgyűrű

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált keksz
  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 dl meggylé(a befőtt levéből)
  • 1 dl tej
  • 1 dl baracklekvár
  • 2 ek rumaroma
  • 4 púpos ek kakaópor
  • 1 tk fahéj
  • 10 dkg olvasztott tejcsoki
  • Töltelékhez:
  • 1 üveg meggybefőtt vagy
  • 20 dkg magozott meggy
  • Díszítéshez:
  • 5 dkg fehércsoki
  • dekor cukor

Elkészítés

    1. A tejcsokit mikróban felolvasztjuk félig, majd hozzáadjuk a vajat is, és azzal tovább olvasztjuk, majd összekeverjük.
    2. Közben egy tálba mérjük a száraz hozzávalókat, a darált kekszet, a cukrot, a kakaóport, a fahéjat majd ezt is elkeverjük.
    3. Utána hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz a csokis masszát és a többi hozzávalót is. Összedolgozzuk alaposan úgy, hogy lágy de formázható legyen.
    4. 4 részre osztjuk, hengereket formázunk belőle, amelyek közepébe hosszában mélyedést készítünk.
    5. Kirakjuk, megtöltjük meggyszemekkel, majd ismét hengerré formázzuk. (így a hengerek közepébe kerülnek a meggyek.)
    6. Mind a négy hengert meghajlítjuk, majd ezeket illesszük össze kör formára azon a tálon, amelyen kínálni fogjuk, formázzuk meg a karikát. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin