Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyel rétegezett piskóta csokiöntettel

60 perc
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 10 tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • kb. fél csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • meggy vagy meggybefőtt (ízlés szerint)
  • bármilyen, ízben illő lekvár (ízlés szerint)
  • Az öntethez:
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 5 dl tej

Elkészítés

Elkészítés: 1. A piskótához keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral egy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára - akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni.

2. Amíg sül a piskóta, készítsd el a pudingot (annyira kell besűríteni, hogy még önthető legyen).

3. Kockázd fel / tépdeld darabokra a piskótát. Egy tálba rakj egy réteg piskótát, majd szórd meg meggyel, és csöpögtess rá ízlés szerint lekvárt, majd rakj rá egy újabb réteg piskótát... és így tovább, az utolsó réteg piskóta legyen.

4. Végül öntsd le a csokipudinggal.

Megjegyzés

Ezt a receptet párom anyukájától lestem el, nagyon szeretjük. Remélem, nem csalódik, aki kipróbálja.
- Vucedli

Ezek is érdekelhetnek

Friss