Meggybor

default user icon
1 3.8/5

Hozzávalók

  • 5 kg meggy,
  • 4 liter víz,
  • literenként 285 g cukor
  • és egy tíz literes demizson.

Elkészítés

    A magozott meggyet összezúzzuk, két napig állni (erjedni) hagyjuk. Egyes receptek szerint a magok egy részét is bele kell zúzni a velőbe. Két nap után lepréseljük, átszűrjük levesszűrőn vagy gézen, de erre a célra nagyon jó a lyukas nylonharisnya is. Minden liter meggyléhez egy liternyi vizet adunk. A cukrot folyamatosan adagoljuk úgy, hogy hozzáadás előtt feloldjuk a gyümölcslében: literenként az első szűréskor 160 grammot, 12 nap elteltével 80 grammot, újabb 12 nap elteltével 45 grammot (literenként!). Néhány nap után töltsük át demizsonba, zárjuk le és tároljuk 10-12 fokon. Három-négy hét után palackokba tölthetjük, hűvös, sötét helyen eláll.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tóthné Róth Andrea 7 évvel ezelőtt
Kíváncsi leszek mi lesz belőle... A 2. szűrésnél tartok. Ha kész, akkor értékelem bővebben.

Hasonló Receptek

Magazin