Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggybor

MME MME
1 3.8/5
120 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A magozott meggyet összezúzzuk, két napig állni, erjedni hagyjuk (egyes receptek szerint a magok egy részét is bele kell zúzni a velőbe). Két nap után lepréseljük, átszűrjük levesszűrőn vagy gézen.
  2. Minden liter meggyléhez egy liternyi vizet adunk. A cukrot folyamatosan adagoljuk úgy, hogy hozzáadás előtt feloldjuk a gyümölcslében: literenként az első szűréskor 160 grammot, 12 nap elteltével 80 grammot, újabb 12 nap elteltével 45 grammot (literenként!).
  3. Néhány nap után áttöltjük egy tíz literes demizsonba, lezárjuk, és 10-12 fokon tároljuk. Három-négy hét után palackokba töltjük. Hűvös, sötét helyen eláll.

    4 SZUPER DOLOG, AMIT LEHET, HOGY NEM TUDTÁL A MEGGYRŐL >>> 

    13 MEGGYES ÉDESSÉG, AMI MÉG A LEGELSZÁNTABB DIÉTÁZÓT IS ELCSÁBÍTJA! >>> 

    A 150 LEGJOBB ÉDESSÉG - MEGGYEL ÉS CSERESZNYÉVEL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss