Meggybor

default user icon
1 3.8/5

Hozzávalók

  • 5 kg meggy
  • 4 liter víz
  • 28,5 dkg cukor literenként

Elkészítés

    1. A magozott meggyet összezúzzuk, két napig állni, erjedni hagyjuk (egyes receptek szerint a magok egy részét is bele kell zúzni a velőbe). Két nap után lepréseljük, átszűrjük levesszűrőn vagy gézen.
    2. Minden liter meggyléhez egy liternyi vizet adunk. A cukrot folyamatosan adagoljuk úgy, hogy hozzáadás előtt feloldjuk a gyümölcslében: literenként az első szűréskor 160 grammot, 12 nap elteltével 80 grammot, újabb 12 nap elteltével 45 grammot (literenként!).
    3. Néhány nap után áttöltjük egy tíz literes demizsonba, lezárjuk, és 10-12 fokon tároljuk. Három-négy hét után palackokba töltjük. Hűvös, sötét helyen eláll.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tóthné Róth Andrea 7 évvel ezelőtt
Kíváncsi leszek mi lesz belőle... A 2. szűrésnél tartok. Ha kész, akkor értékelem bővebben.

Hasonló Receptek

Magazin