Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggybefőtt tartósítószer nélkül

Hozzávalók

 • 2 kg meggy (érett)
 • 12 ek cukor (üvegenként 3 ek)
 • 1 l víz (üvegenként 2,5 dl)

Elkészítés

  1. Az üvegeket nagyon alaposan (legjobb mosogatógépben, utána elöblítve) kimossuk. A többször megmosott meggyszemekkel teletesszük az üvegeket, de mielőtt tele lennének, mindegyiket megszórjuk a 3 ek cukorral.
  2. Felforraljuk a vizet, és minden üveget telemerünk forró vízzel, majd fóliát helyezünk rájuk, és szorosan rácsavarjuk a tetőket.
  3. Egy 5 literes lábos aljába konyharuhát teszünk, beleállítjuk az üvegeket (közé is tehetünk, hogy a forralásnál ne koccanjanak össze), és az üvegek 3/4 részéig töltjük langyos vízzel. Tűzhelyre tesszük és a gyöngyöző forrástól számítva 20 percig úgy főzzük, hogy éppen gyöngyözzön. Ezután lefedjük, és takaróval több rétegben betakarva a forró dunsztban hagyjuk kihűlni. (Fontos, hogy minél tovább tartsa a meleget!) Másnap felcímkézhetjük, és végleges helyére tesszük.

   Befőtt receptek >>> 

   Befőzés >>> 

   Meggyes receptek >>> 

Megjegyzés

4 db 7,2 dl-es üveghez. A befőzés alatt fokozottan ügyeljük arra, hogy semmi szennyeződés ne érhesse befőttjeinket!

gaby53
 • Kinyomtatom
 • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

gaby53
Szia Orsi! Igen a lábosba is teszünk vizet, hiszen abban gőzöljük! :) Azért írtam az 5 literes edényt, mert abba pont beleférnek, de lehet nagyobb is persze, ami éppen van. Sok sikert a finom befőtthöz, üdv.Gabi
vorsi0128
Szia! Segítséget kérnék, mert nem tiszta nekem a kép:) Felforralunk 1 liter vizet, minden üveget telemerünk forró vízzel, majd nylon fóliát helyezünk rájuk, és szorosan rácsavarjuk a tetőket. Idáig o.k. Innentől nem o.k.: \"Egy 5 literes (pont beleférnek) lábos aljába konyharuhát teszünk, arra állítjuk az üvegeket (közé is tehetünk, hogy a forralásnál ne koccanjanak össze), és az üvegek 3/4 részéig töltjük langyos vízzel. Tűzhelyre tesszük és a gyöngyöző forrástól számítva 20 percig csendesen - épp hogy csak gyöngyözzön - főzzük, majd lefedjük, és takaróval több rétegben betakarva a forró dunsztban hagyjuk kihűlni. (Fontos, hogy minél tovább tartsa a meleget!)\" a lábosba teszem a vizet vagy a befőttesüvegekbe, mert az már nekem tele van:( Köszönöm előre is! Orsi

Hasonló Receptek

Magazin