Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Meggybefőtt tartósítószer nélkül

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Meggybefőtt tartósítószer nélkül

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 66
  • Elküldve: 14

Hozzávalók:

  • 4 db 7,2 dl-es üveghez:
  • kb. 1,8-2 kg érett meggy
  • minden üveghez 3 evőkanál kristály cukor
  • minden üveghez 2,5 dl víz

Elkészítés:

Az üvegeket nagyon alaposan (legjobb mosogatógépben, utána elöblítve) kimossuk. A többször megmosott meggyszemekkel teletesszük az üvegeket, de mielőtt tele lennének, megszórjuk a 3 evőkanál cukorral. (Tenyerünkkel is jól megütögethetjük közben, hogy a meggyszemek jól el tudjanak helyezkedni.)

Felforralunk 1 liter vizet, minden üveget telemerünk forró vízzel, majd nylon fóliát helyezünk rájuk, és szorosan rácsavarjuk a tetőket.

Egy 5 literes (pont beleférnek) lábos aljába konyharuhát teszünk, arra állítjuk az üvegeket (közé is tehetünk, hogy a forralásnál ne koccanjanak össze), és az üvegek 3/4 részéig töltjük langyos vízzel. Tűzhelyre tesszük és a gyöngyöző forrástól számítva 20 percig csendesen - épp hogy csak gyöngyözzön - főzzük, majd lefedjük, és takaróval több rétegben betakarva a forró dunsztban hagyjuk kihűlni. (Fontos, hogy minél tovább tartsa a meleget!)

Másnap felcímkézhetjük, és végleges helyére tesszük.

Megjegyzés:

A befőzés alatt fokozottan ügyeljük arra, hogy semmi szennyeződés ne érhesse befőttjeinket!

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



gaby53 receptjeiből:
Marhavadas spagettivel
Almaszósz avagy almamártás
Egyszerű grízgaluskaleves
Zellerzöldes burgonyafőzelék
Kókuszkrémes szelet
Sóskamártás pirított burgonyával és tükörtojással
Gombaleves szaggatott galuskával
Zellerzöldes zöldségleves
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2. gaby53
    2013. június 23. (vasárnap) 15:31
    Szia Orsi! Igen a lábosba is teszünk vizet, hiszen abban gőzöljük! :) Azért írtam az 5 literes edényt, mert abba pont beleférnek, de lehet nagyobb is persze, ami éppen van. Sok sikert a finom befőtthöz, üdv.Gabi
Receptválogatás
Villámgyors gyümölcsös desszertek - édességek 30perc alatt!
Amikor tombol a hőség, nem, vagy csak nagyon rövid időre vagyunk hajlandóak bekapcsolni a sütőt - de desszert nélkül mégsem lehet létezni, igaz?! Ezért most összegyűjtöttük nektek a 35 legfinomabb és leggyorsabb gyümölcsössüti-receptet! Villámgyors és isteni, mind - próbáljátok ki!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Felturbózott sajtos tortellini Felturbózott sajtos tortellini
Mediterrán saláta tojással mozzarellával Mediterrán saláta tojással mozzarellával
Extracsípős sonkás-sajtos szendvics Extracsípős sonkás-sajtos szendvics
Csirkefalatok mézes-szezámmagos bundában Csirkefalatok mézes-szezámmagos bundában
Kanalas szilvás sütemény Kanalas szilvás sütemény
Chilis-majonézes sonkasaláta Chilis-majonézes sonkasaláta
Szuperegészséges márványos kalács Szuperegészséges márványos kalács
Sült kolbászkák krumplival, zöldségekkel Sült kolbászkák krumplival, zöldségekkel
Zseniális narancsos vaj Zseniális narancsos vaj
Zabos-mézes gyümölcssaláta Zabos-mézes gyümölcssaláta
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125950_ThinkstockPhotos-175722142_110.jpg Egyre kevesebb tejet iszunk - de akkor mit iszunk helyette?

Egyre többen vannak, akik a tejmentes életmódot választják. Vagy azért, mert rá vannak kényszerülve, vagy mert így döntenek.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125914_ThinkstockPhotos-465354471_110.jpg 5+2 érdekes tény, amit nem tudtál a teljes kiőrlésű kenyérről!

Barna színű a teljes kiőrlésű kenyér vagy csak színezik, hogy drágábban megvegyük? Miért és mióta divatos? Tényleg egészségesebb?

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125945_koret_110.jpg 3 villámgyors, extra köret sült húsokhoz

Ha szeretnél a tört/sült/petrezselymes krumpli helyett valami exkluzívabbat felszolgálni a sült hús mellé, ezekkel biztosan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125944_instant_leves_ossz_110.jpg A nagy tésztás instant leves teszt! Meg merjük-e venni bármelyiket?

Most már szinte mindenhol javában tart a tanítás, szóval egyre több diák van a koleszokban. Viszonylag kevés ilyen intézmény…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125924_viz_110.jpg Hogyan segítsünk, mit adományozzunk a menekülteknek?

Segítenél a menekülteken, de nem tudod, hogyan? A civil szervezetek éjt nappallá téve dolgoznak, és minden dolgos kézre szükségük…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125919_fahej_110.jpg Diétás csodaszer a fűszerpolcról: fogykúrázz fahéjjal - mindaétrend, receptek!

Mi jut eszedbe a fahéjról? Inkább egy jó almás vagy szilvás pite, mint a fogyókúra, igaz? Pedig, ha tablettában szeded,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125917_unnamed-(1)_110.jpg Íme Magyarország legjobb lángosa!

A Dunaharaszti Fürdős Lángos nyerte idén a Vénusz Lángos Voks versenyét. Így övé lett a "Vénusz kedvenc Lángosozója 2015" cím és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125902_image002_110.jpg Vajon mitől barnul be a sült hús, és miért ég oda a pirítós? Itt a megfejtés!

Sokáig rejtély volt, hogy mitől barnulnak meg az ételek, például a kenyér sütés során, vagy a hús grillezés során. A 20. század…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept
\n\n