Meggybefőtt tartósítószer nélkül

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 db 7,2 dl-es üveghez:
  • kb. 1,8-2 kg érett meggy
  • minden üveghez 3 evőkanál kristálycukor
  • minden üveghez 2,5 dl víz

Elkészítés

    Elkészítés: Az üvegeket nagyon alaposan (legjobb mosogatógépben, utána elöblítve) kimossuk. A többször megmosott meggyszemekkel teletesszük az üvegeket, de mielőtt tele lennének, megszórjuk a 3 evőkanál cukorral. (Tenyerünkkel is jól megütögethetjük közben, hogy a meggyszemek jól el tudjanak helyezkedni.)

    Felforralunk 1 liter vizet, minden üveget telemerünk forró vízzel, majd nylon fóliát helyezünk rájuk, és szorosan rácsavarjuk a tetőket.

    Egy 5 literes (pont beleférnek) lábos aljába konyharuhát teszünk, arra állítjuk az üvegeket (közé is tehetünk, hogy a forralásnál ne koccanjanak össze), és az üvegek 3/4 részéig töltjük langyos vízzel. Tűzhelyre tesszük és a gyöngyöző forrástól számítva 20 percig csendesen - épp hogy csak gyöngyözzön - főzzük, majd lefedjük, és takaróval több rétegben betakarva a forró dunsztban hagyjuk kihűlni. (Fontos, hogy minél tovább tartsa a meleget!)

    Másnap felcímkézhetjük, és végleges helyére tesszük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Rozsnyai Gabriella 3 évvel ezelőtt
Szia Orsi! Igen a lábosba is teszünk vizet, hiszen abban gőzöljük! :) Azért írtam az 5 literes edényt, mert abba pont beleférnek, de lehet nagyobb is persze, ami éppen van. Sok sikert a finom befőtthöz, üdv.Gabi
Vig 3 évvel ezelőtt
Szia! Segítséget kérnék, mert nem tiszta nekem a kép:) Felforralunk 1 liter vizet, minden üveget telemerünk forró vízzel, majd nylon fóliát helyezünk rájuk, és szorosan rácsavarjuk a tetőket. Idáig o.k. Innentől nem o.k.: \"Egy 5 literes (pont beleférnek) lábos aljába konyharuhát teszünk, arra állítjuk az üvegeket (közé is tehetünk, hogy a forralásnál ne koccanjanak össze), és az üvegek 3/4 részéig töltjük langyos vízzel. Tűzhelyre tesszük és a gyöngyöző forrástól számítva 20 percig csendesen - épp hogy csak gyöngyözzön - főzzük, majd lefedjük, és takaróval több rétegben betakarva a forró dunsztban hagyjuk kihűlni. (Fontos, hogy minél tovább tartsa a meleget!)\" a lábosba teszem a vizet vagy a befőttesüvegekbe, mert az már nekem tele van:( Köszönöm előre is! Orsi

Hasonló Receptek

Magazin