Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Még 4 dolog, ami soha nem kerülhet a lefolyóba

A konyha központi eleme a mosogató és így a lefolyó is, ami könnyen eldugulhat, ezért fontos, hogy fokozottan figyeljünk rá. Máris mutatjuk, hogy mik azok a dolgok, amiket mindenképpen távol kell tartani tőle.

Korábban már összegyűjtöttünk néhány olyan dolgot, aminek nem szabadna a lefolyóba kerülnie, azonban most kicsit kibővítettük a tiltólistát. Érdemes rá odafigyelni!

Zöldségek

Remek dolog, ha sok zöldséget eszel, de mindez olyan előkészületekkel járhat, amik veszélyt jelenthetnek a lefolyóra. Például, amikor megmosod a salátaleveleket vagy összevágod a répát, zellert, spárgát stb. Fokozottan ügyelj rá, hogy az apró darabok nehogy dugulást okozzanak a mosogatóban.

Tojáshéj

Evidencia lenne, hogy a tojáshéjat távol kell tartani a lefolyótól, ám sajnos létezik az a városi legenda, miszerint segít elhárítani a dugulást. Nem, nem segít, sőt… A tojáshéjdarabkák homokszerű anyaggá állnak össze és még jobban eldugítják, valamint még károsítják is a lefolyócsövet.

Csontok

Persze, egyértelmű, hogy nem dobsz nagy csontdarabokat a mosogatóba, de légy óvatos a kis csirkecsont darabkákkal és a halszálkákkal is, amik esetlegesen a tányéron maradhatnak, nagyon könnyen eldugíthatják a lefolyót!

Tisztítószerek

Ha véletlenül mégis megtörtént a baj és eldugult a lefolyó, biztosan te is mindent megteszel, hogy elhárítsd a problémát. De légy óvatos, hogy milyen vegyszereket öntesz a lefolyóba, mert könnyen lehet, hogy csak még nagyobb bajt csinálsz. A vegyszerek ugyanis károsíthatják a vízvezeték csövet, és a környezetet is. Tehát nem érdemes kísérletezni, inkább bízd szakemberre a dolgot.

5 TIPP A TÖKÉLETESEN RENDSZEREZETT ÉS ÁTLÁTHATÓ KONYHÁÉRT!>>> 

5 DOLOG, AMIT ÉRDEMES NAPONTA TISZTÍTANI A KONYHÁBAN>>> 

4 HÁZI PRAKTIKA, HOGY PATYOLATTISZTA LEGYEN A KONYHARUHÁD>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss