Elkészítés: Először a lisztet, a sót és a sütőport összeöntjük, majd picit megforgatjuk, hogy elvegyüljön az alapanyag. Aztán beleöntjük a vizet és az olajat, végül beleütünk 2 tojást. Miután ezt jól összegyúrtuk kézzel, öntünk bele egy picit tejet, amennyit fel bír szívni a tészta. Ajánlott a kezet meglisztezni, hogy ne ragadjon hozzá a tészta. Miután jól meggyúrtuk, pár percig hagyjuk állni, végül kinyújtjuk olyan vastagságra, amilyen nekünk tetszik (amilyenre szeretnénk). Kis pohárral kiszaggatjuk, majd bő olajban kisütjük (kb. 1,5-2 perc, míg egy darab megsül, de ezt látni lehet majd rajta). Majd lekvárral, porcukorral fogyasztható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre