Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagymás zsemlegombóc

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db szikkadt bagett (20 dkg-os) vagy 2-3 db zsemle
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek vaj
  • 1,2 dl tej
  • 8 dkg medvehagyma
  • 2 db tojás
  • szerecsendió
  • bors
  • 1/2 tk sütőpor

Elkészítés

    1. A zsemléket vagy a bagettet vékonyan felszeleteljük és lapos tálba lerakjuk. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, és a felforrósított vajon üvegesre pároljuk. Felöntjük a tejjel, majd egyenletesen meglocsoljuk vele a bagettet vagy a zsemlét.
    2. A megmosott, leszárított medvehagymát leszárazzuk és finomra aprítjuk. A tojásokat elkeverjük némi frissen reszelt szerecsendióval, sóval és borssal. A beáztatott bagettet vagy zsemlét simára gyúrjuk a sütőporral, a tojásos keverékkel és a medvehagymával, majd állni hagyjuk 10 percig.
    3. Nagy edényben bőven sós vizet forralunk. A masszából bevizezett kézzel 8 db gombócot gömbölyítünk a tenyerünkben, majd a lobogó vízbe dobjuk, és lassú tűzön főzzük kb. 20 percig. Végül habszedőkanállal kiemeljük, és lecsepegtetjük. 

      Medvehagymás finomságok >>> 

      Levesbetétek >>> 

      Még több gombóc >>> 

Megjegyzés

Először készíts egy próbagombócot, és külön főzd meg. Ha szétesik a vízben, mert túlságosan lágy, akkor a maradék masszába evőkanalanként dolgozz zsemlemorzsát, amíg elnyeri a megfelelő állagot.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin