Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagymás zellerkrémleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db nagyobb zellergumó
  • 25 dkg szárzeller /angol zeller, halványító zeller/
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6-8 levél medvehagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt fehérbors
  • ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A zellergumót meghámozzuk, és a szárzellerrel együtt megmossuk, kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és a medvehagymával együtt apróra vágjuk.

    A vajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rátesszük a zellert és a medvehagymát. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt /vagy ha van, alaplét/ adunk hozzá, és fedő alatt puhára pároljuk. Az egészet összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és kiforraljuk.

    Levesgyönggyel vagy pirított zsemlekockával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin