Medvehagymás vajkrém házilag

Hozzávalók

  • 2,5 dkg medvehagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk citromlé
  • 10 dkg vaj
  • só (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. A megmosott, szárazra törölt medvehagymát felapírítjuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlevet és ízlés szerint sót, majd botmixerrel pépesítsük.
    2. Ezután hozzáadjuk a puha vajat, és keverőkanállal alaposan összekeverjük, hogy jó krémes legyen, majd tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
    3. Az elkészült medvehagymás vajat fogyaszthatjuk kenyérre kenve, retekkel, paradicsommal vagy paprikával. Ízlés szerint ezzel a fűszervajjal megtölthetjük a csirkemellet sütés előtt, mert úgy is nagyon finom.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek