Elkészítés: A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáforgatjuk az aprított medvehagymát. Külön tálban villával törjük át a túrót, majd adjuk hozzá a márványsajtot és a friss élesztőt is. A liszthez adjuk a tojással és tejföllel együtt, ezután jól kidolgozzuk a tésztánkat. Letakarva 1 órára a hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Lazán átdolgozzuk a tésztát, 1 cm vékonyra nyújtjuk, megkenjük felvert tojással, a tetejét megszórjuk szezámmaggal vagy reszelt sajttal tetszés szerint. Ujjnyi csíkokra vágjuk, majd pár perc alatt szép aranysárgára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre