Medvehagymás-túrós ravioli

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 ek tejföl
  • bors
  • 1 dl tejszín
  • 3 ek pesto
  • 5 dkg parmezán
  • Tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1/2 tk só

Elkészítés

    1.

    Keverjük simára a túrót a tejföllel, majd adjuk hozzá a lereszelt sajtot a felaprított medvehagymával együtt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg.

    2.

    Gyúrjunk sima tésztát 30 dkg lisztből, 3 db tojásból és 1/2 tk sóból, majd folpakba csomagolva tegyük a hűtőbe 30 percre.

    3.

    A tésztát nyújtsuk vékonyra, és vágjuk négyzetekre. Szedjünk minden másodikra a túrós töltelékből, majd helyezzünk rá egy üres négyzetet, és villával nyomkodjuk össze a széleket.

    4.

    Főzzük meg a tésztát forró, sós vízben 5-6 perc alatt. Közben melegítsük fel a tejszínt, és keverjük hozzá a pestót. Tálaljuk a raviolit a szósszal meglocsolva, parmezánforgácsokkal megszórva.

     Fotó: Tucsek Tünde

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin