Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagymás-túrós pogácsa

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 ek só
  • 25 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg hideg vaj
  • 1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés

    1. A medvehagymát finomra aprítjuk, majd összekeverjük az átszitált és sóval alaposan elkevert liszttel. A kezünkkel hozzámorzsoljuk a túrót, majd hozzáreszeljük a hideg vajat. Alaposan összedolgozzuk a kezünkkel vagy robotgéppel. Minimum 1 órára (vagy 1 éjszakára) a hűtőbe tesszük.
    2. Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. A tetejét késsel berácsozzuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőtálcára tesszük, majd megkenjük a felvert tojással.190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

      Még több medvehagymás finomság >>> 

      Tavaszi ételek >>> 

      Még több pogácsa >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin