Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás-túrós pogácsa

MME MME
65 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A medvehagymát finomra aprítjuk, majd összekeverjük az átszitált és sóval alaposan elkevert liszttel.
  2. A kezünkkel hozzámorzsoljuk a túrót, majd hozzáreszeljük a hideg vajat.
  3. Alaposan összedolgozzuk a kezünkkel vagy robotgéppel, és minimum 1 órára (vagy 1 éjszakára) a hűtőbe tesszük.
  4. Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
  5. A tetejét késsel berácsozzuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőtálcára tesszük, majd megkenjük a felvert tojással.
  7. 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss