Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagymás túrógombóc sült szalonnával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 4 db tojás
  • 4-5 db nagyobb méretű medvehagyma levél
  • búzadara szükség szerint
  • 10 dkg vékonyra szeletelt füstölt szalonna
  • medvehagymaméz

Elkészítés

    Elkészítés: A tehéntúró t a 4 darab tojás sárgájával, csipetnyi sóval összedolgozzuk a robotgép habverő spiráljával úgy, hogy kissé szemcsés maradjon, majd belekeverjük az aprított medvehagymát. Közben a tojások fehérjét villával vagy gépi habverővel habosra felverjük. Akkor jó, ha a fehérje habos és lágy, és már nincs a tányér alján fel nem vert fehérje. A túró hoz adunk kb. 8-12 dkg búzadarát és a felvert tojáshabot, majd lazán, inkább csak átforgatva összekeverjük. A masszának közepesen keménynek kell lennie. A massza kb. 1 órai pihentetés után keményebb és formázható lesz.

    Forrásban lévő sós vízben főzzük ki. Akkor jó, ha a gombócok feljönnek a víz felszínére, azonban még 1-2 percig hagyjuk főni.

    A szalonnát száraz serpenyőben ropogós-pirosra sütjük.

    Tálalás előtt a gombócokra öntjük a szalonna kisült zsírját, és meglocsoljuk medvehagymamézzel, körítjük a ropogós szalonnaszeletekkel.

Megjegyzés

Ízvilága egyszerre édes, fokhagymás, ropogós és füstölt ízű, különleges.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin