Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás-tonhalas muffin

45 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tonhalat egy szűrőbe öntjük, és lecsepegtetjük róla a sós levet. A medvehagymát apróra vágjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet ízlés szerinti sóval, őrölt borssal, valamint a sütőporral és a szódabikarbónával.
  3. Egy másik tálban simára keverjük az egész tojásokat a tejföllel és az olajjal, majd hozzákeverjük a lecsepegtetett, villával kicsit összetört tonhalat. A tonhalas keveréket a lisztes keverékhez öntjük,és összekeverjük. Keverés közben még hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát is.
  4. Egy muffinforma mélyedéseit kibéleljük sütőpapírral, majd belekanalazzuk a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütjük (légkeverésnél 160 fokon, 20 percig). A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd rácsraszedjük, és langyosra hűtjük.

Megjegyzés

A langyosra hűlt medvehagymás-tonhalas muffint kínálhatjuk reggelire, vacsorára vagy egy leves mellé második fogásként. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss