Keress receptre vagy hozzávalóra

Medvehagymás-tonhalas muffin

Hozzávalók

  • 1 kisebb csokor medvehagyma
  • 15 dkg tonhal (konzerv, sós lében)
  • 20 dkg liszt
  • 8 g sütőpor (1 csomag)
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl olívaolaj
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

    1. A tonhalat egy szűrőbe öntjük, és lecsepegtetjük róla a sós levet. A medvehagymát apróra vágjuk.
    2. Egy tálban összekeverjük a lisztet ízlés szerinti sóval, őrölt borssal, valamint a sütőporral és a szódabikarbónával.
    3. Egy másik tálban simára keverjük az egész tojásokat a tejföllel és az olajjal, majd hozzákeverjük a lecsepegtetett, villával kicsit összetört tonhalat. A tonhalas keveréket a lisztes keverékhez öntjük,és összekeverjük. Keverés közben még hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát is.
    4. Egy muffinforma mélyedéseit kibéleljük sütőpapírral, majd belekanalazzuk a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütjük (légkeverésnél 160 fokon, 20 percig). A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd rácsraszedjük, és langyosra hűtjük.

Megjegyzés

A langyosra hűlt medvehagymás-tonhalas muffint kínálhatjuk reggelire, vacsorára vagy egy leves mellé második fogásként.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin