A tonhalat egy szűrőbe öntjük, és lecsepegtetjük róla a sós levet. A medvehagymát apróra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet ízlés szerinti sóval, őrölt borssal, valamint a sütőporral és a szódabikarbónával.
Egy másik tálban simára keverjük az egész tojásokat a tejföllel és az olajjal, majd hozzákeverjük a lecsepegtetett, villával kicsit összetört tonhalat. A tonhalas keveréket a lisztes keverékhez öntjük,és összekeverjük. Keverés közben még hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát is.
Egy muffinforma mélyedéseit kibéleljük sütőpapírral, majd belekanalazzuk a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütjük (légkeverésnél 160 fokon, 20 percig). A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd rácsraszedjük, és langyosra hűtjük.