Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás tojássaláta

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk, és felvágjuk nagyobb kockákra. A medvehagymát felaprítjuk.
  2. Egy tálba beletesszük a krémsajtot, a tejfölt, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk, megszórjuk az őrölt borssal, és simára keverjük. Ezután a felkockázott tojást megszórjuk az apróra vágott medvehagymával, majd rákanalazzuk a krémsajtos-tejfölös keveréket, és óvatosan összeforgatjuk, vigyázva, hogy a tojás ne nagyon törjön.
  3. Ezután 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kellően összeérjenek. Tálalás előtt kivesszük a hűtőből a tojáskrémet, majd óvatosan átkeverjük.

Megjegyzés

Ízlés szerint pirítóssal, friss péksüteménnyel kínáljuk. A húsvéti főtt sonkához pl. nagyon jól illik ez e tojássaláta is - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss