Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagymás-tojásos felfújt

Hozzávalók

  • 20 db medvehagyma
  • 8 db tojás
  • 5 dkg vaj (+ a kenéshez)
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • bors
  • szerecsendió
  • 10 dkg füstölt sajt (+ a tetejére)
  • 4 ek zsemlemorzsa (+ a szóráshoz)

Elkészítés

    1. A megmosott és szárazra törölt medvehagymát felaprítjuk. 4 db tojást keményre főzünk, majd apróra vágjuk és félretesszük.
    2. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és 1-2 percig pirítjuk. Apránként hozzáöntjük a tejet, és minden alkalommal simára keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk egy csipet szerecsendióval.
    3. Ezután egyesével hozzáadjuk a nyers tojásokat, és mindegyikkel simára keverjük. Végül hozzákeverjük a reszelt füstölt sajtot is, majd amikor már teljesen sima masszát kaptunk, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük az apróra vágott medvehagymát, az apróra vágott főtt tojást és a zsemlemorzsát.
    4. Egy 25x10x7 cm-es sütőformát kikenünk vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. Belesimítjuk a masszát, majd megszórjuk a tetejét zsemlemorzsával és reszelt sajttal.
    5. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 30-40 perc alatt pirosra sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra helyezzük, és egészen kihűtjük.

    ZÖLD SPÁRGÁS SPAGETTI MEDVEHAGYMA-PESTÓVAL>>> 

    MEDVEHAGYMÁS HUMUSZ>>> 

    MEDVEHAGYMÁS ZSEMLEGOMBÓC>>> 

Megjegyzés

Az elkészült felfújtat tálalhatjuk langyosan vagy éppen teljesen kihűtve. Kínálhatjuk előételnek, főételnek vagy éppen reggelire.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin