Medvehagymás tojáskrémmel és serrano sonkával töltött birkadagadó

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 10 szelethez:
  • 1 kg birkadagadó (kiterítve 20x30 cm)
  • 5 dkg serrano sonka vagy füstölt sonka vékony szeletekre vágva
  • 3 db tojás
  • 1/4 csokor medvehagyma (ízlés szerint csökkenthető vagy növelhető a mennyiség)
  • bors
  • 3 ek. tejföl
  • 2 ek. mustár
  • 2 db rozmaring ág
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    1. A tojáskrém elkészítésével kezdjük: a tojást keményre főzzük, megtisztítjuk, és elválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A fehérjét a medvehagymával összeaprítjuk, a tojássárgáját kikeverjük a mustárral és a tejföllel, majd a két masszát összekeverjük, megsózzuk és félretesszük.
    2. A dagadó mindkét oldalát megsózzuk és -borsozzuk. A dagadó belső felét teljesen beborítjuk sonkaszeletekkel. Rákenjük a medvehagymás tojáskrémet a sonkára, és egyenletesen elterítjük, majdóvatosan feltekerjük. Konyhai kötözővel átkötjük a tekercsünket, egy tűzálló tepsibe tesszük, mellérakjuk a héjas fokhagymát, és a rozmaringágakat.
    3. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 °C-on, körülbelül 90 percig sütjük, félidőben egyszer megfordítjuk.
    4.  Amikor megsült a hús, kivesszük, hagyjuk egy kicsit hűlni, langyosan szeleteljük. Salátákkal és hagyományos krumplipürével is megállja helyét az ünnepi asztalon.

Megjegyzés

Birkadagadó beszerzése egy kicsit körülményesebb, de ha háztól veszitek a húst, akkor egyszerű dolgotok lesz. Viszont alaposan meg kell fosztani a faggyútól! Így is karakteres íze lesz. Aki ezt nem vállalná be vagy könnyebb beszereznie sertésdagadót, akkor az próbálja ki azzal a receptet!

Tóth-Nacsa Ágnes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin