Elkészítés: A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük.
A mártáshoz megolvasztjuk a margarint, és kevés lisztet csomómentesre keverünk benne. (Nem kell sok ideig, (arany)sárga legyen, és ne barna, szóval ne pirítsuk meg.) Felöntjük 2 dl tejszínnel és felforraljuk. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. (Tejet is használhatunk.) Majd a tűzről levéve belekeverjük a reszelt sajtot és a natúr sajtkrémet. (Nekem kicsit sűrű lett, ha hígabbra szeretnénk csinálni, akkor több tej(szín)t használjunk.)
A cukkinit megmossuk, végeiből 1-2 cm-t levágunk, felkockázzuk, és kevés olívaolajon serpenyőben megpirítjuk/megsütjük. Mielőtt elzárnánk alatta a tüzet, egy kis grill zöldség fűszerrel megszórjuk.
A tésztára merjük a mártást, majd rá a pirított cukkinikockákat. Megszórhatjuk akár petrezselyemmel is, vagy plusz reszelt sajttal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre