Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás tejben pácolt csirkemáj rozsos-szezámmagos bundában

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemáj
  • 5 dl tej
  • 6-8 levél medvehagyma
  • A panírozáshoz:
  • 20 dkg rozsliszt
  • 4 db tojás
  • 30 dkg teljes kiőrlésű rozsos zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál szezámmag
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A májat megtisztítjuk. A medvehagymát apróra vágjuk, és a tejbe keverjük. A csirkemájakat a medvehagymás tejbe helyezzük, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap a májakat lecsepegtetjük, papírtörlőn leszárítjuk, majd a szokásos módon /rozsliszt, felvert tojás, szezámmaggal elkevert teljes kiőrlésű rozsos zsemlemorzsa/ bepanírozzuk, és bő olajban közepes lángon kisütjük. Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki!

Köretnek kukoricás, petrezselymes rizst készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek