Medvehagymás-sonkás kalács tojással töltve

default user icon

Hozzávalók

  • 90 dkg liszt
  • 1 kk. só
  • 13 tojás
  • 4,5 dl tej
  • 3 ek. étolaj
  • 5 dkg élesztő
  • pici cukor
  • 7 levél medvehagyma
  • 7 szelet kötözött sonka
  • 500 ml főzőtejszín
  • 1 tojás
  • 1 ek. liszt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    1. A medvehagymát megmossuk és feldaraboljuk. A sonkát megfőzzük, felszeleteljük, majd kis kockákra vágjuk. Az élesztőt kicsi tejben 1 kk. cukorral felfuttatjuk.10 tojást keményre főzünk.
    2. A lisztet a sóval összekeverjük. A 3 tojás fehérjét habbá verjük, a sárgáját félrerakjuk. A lisztes keverékbe az olajat és a langyos tejet beleöntjük. Elvegyítjük a habbal és a felfutott élesztővel. Az összegyúrt tésztát rögtön téglalappá nyújtjuk, nem kell keleszteni.
    3. A medvehagymát pici olajon megpirítjuk. Rátesszük a sonkát, egy kicsit összefőzzük. Közben a főzőtejszínt 1 tojással és 1 ek. liszttel összekeverjük, majd a sonkára öntjük, és megszórjuk a 10 dkg reszelt sajttal. Megvárjuk hogy forrjon, és rányomjuk az 1 gerezd fokhagymát is. Egy kicsit hűlni hagyjuk.
    4. A téglalap hosszabb oldalára sorba rakjuk a tojásokat, oldalanként 5-5 tojást. Ráhajtjuk a szélét, így kapunk 2 dudoros oldalt. A két rövidebb szélét is kicsit felhajtjuk és az így kapott hosszúkás árokba halmozzuk a tejszínes krémet. A tésztát megkenjük a kimaradt tojássárgájával.
    5. 180°-ra előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek