Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás sertésvagdalt csirkemájjal töltve

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húshoz hozzákeverjük a tojást, a sót, a borsot, a majorannát, a zsemlemorzsát, a felaprított medvehagymát, a Piros Aranyat és az áttört fokhagymát, és az egészet összegyúrjuk. A sütőformát kibéleljük fóliával, majd kiolajozzuk.
  2. A masszát hosszú rúddá formázzuk, és a közepén egy vájatot készítünk, amibe beletesszük a megmosott, szárazra törölt, és kettévágott csirkemájakat. A tetejét összezárjuk, jól megnyomkodjuk, nehogy szétnyíljon. Megszórjuk zsemlemorzsával, meglocsoljuk egy kevés  felolvasztott vajjal, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre, majd 160 fokon szép pirosra sütjük.
  3.  Az édesburgonyát héjában megsütjük a sütőben, míg a burgonyát megtiszítva, kockára vágva sós vízben megfőzzük. A sütőből kivett édesburgonyát meghámozzuk, és villával összetörjük, majd megsózzuk, és szerecsendióval és borssal fűszerezzük, majd vajat keverünk hozzá, és egy kevés tejszínnel simára keverjük. A burgonyát leszűrjük, majd vajjal összetörjük, és tejszínnel dúsítjuk. Megsózzuk, majd a csirkemájas vagdalt mellé kínáljuk.

    Még több fasírt és vagdalt >>> 

    Sertéshúsos finomságok >>> 

    Csirkés receptek >>> 

Megjegyzés

Őzgerincformába is teheti, csak bélelje ki alufóliával. Sajnos nekem utóbb jutott eszembe, hogy úgy is készíthettem volna, de így is sikerült szabadon formázva a sütőtepsimbe. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss