Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagymás-sajtos rúd

5/5

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2-3 ek tejföl
  • 5-6 levél medvehagyma
  • őrölt bors
  • sajt

Elkészítés

    1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd vékonyra kinyújtjuk (ha előnyújtott tésztát használunk, azt már nem kell nyújtani).
    2. A tejfölt ízlés szerint megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és jól összekeverjük. A medvehagymát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk.
    3. A vékonyra nyújtott leveles tészta egyik felét megkenjük az ízesített tejföllel, majd ízlés szerint megszórjuk az apróra vágott medvehagymával. A tészta másik felét ráhajtjuk, hogy teljesen befedje a tölteléket. Ezután éles késsel vagy derelyevágóval ízlés szerinti méretű rudakra vágjuk.
    4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a töltött rudakat, majd mindegyik tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített forró sütőbe toljuk, majd pár perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük.
    5. Tálalás előtt hűlni hagyjuk, majd akár egy finom krémleves mellé, vagy sós ropogtatni valóként kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin