Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagymás-sajtos pogácsa

3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • kb. 30-40 levél medvehagyma
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 erősen csapott evőkanál só
  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás villával fölverve a pogácsák lekenéséhez

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, összemorzsoljuk a vajjal, aztán hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet, majd a reszelt sajton, a medvehagymán és a pogácsák tetejére való tojáson kívül az összes többi hozzávalót. A keveréket robotgéppel jól kidolgozzuk. Kifejezetten puha tésztát kell kapnunk. A tésztát fél órát langyos helyen pihentetjük.

    Közben a jól megmosott és lecsöpögtetett medvehagymaleveleket apróra vágjuk.

    A tésztát a pihentetés után kinyújtjuk, rászórjuk az összevágott medvehagymalevél felét, erre jön a reszelt sajt fele. Ezután a tésztát fölcsavarjuk, mint a bejglit vagy rétest, letakarjuk, és 1/4 óráig langyos helyen pihentetjük. Ezután ismét kinyújtjuk, megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel és a maradék sajttal. Megint felcsavarjuk. Végül még egyszer kinyújtjuk (kb. ujjnyi vastagra), a tetejét megkenjük a fölvert tojással, éles késsel berácsozzuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

    A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Ez nekem kb. 30 percbe telt.

Megjegyzés

Ez a pogácsa tökéletes! Puha sütés után, puha másnap, szétolvad a szádban... Igény szerint medvehagyma nélkül is készíthető.

Suncika
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

KAgnesa
Köszi a receptet! Nagyon finom!
Katica92
Nekünk elég volt hozzá 1 tojás és 3 dkg élesztő, valamint a 180 fok soknak bizonyult, de az ízén semmi sem változtat. Csak ajánlani tudom! :)
Rencsike1987
Ez a pogi isteni finom,ajánlom mindenkinek!!

Hasonló Receptek

Magazin