Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagymás-sajtos pogácsa II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 csapott evőkanál só
  • 5 dkg élesztő
  • 1 nagy csokor medvehagyma
  • 20-30 dkg sajt

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt felfuttatod (1 dl tej felmelegít, bele 1-2 kiskanál cukor, bele egy bögrébe, belemorzsolod az élesztőt, és láss csodát :)). Egy nagyobb tálba szitálod vagy szórod a lisztet, belemorzsolod a vajat, ráöntöd a tejes élesztőt, bele a cukor, só, tojássárgája, tejföl , és jól összegyurmázod. Ha kell, egy kis liszttel rásegíthetsz, hogy ne tapadjon nagyon. Fél órát pihenteted meleg helyen letakarva.

    Apróra vágod a medvehagymát, lereszeled a sajtot, majd kinyújtod a tésztát ujjnyi vastagra, megszórod sajttal, medvehagymával, feltekered, mint a rétest, és letakarva negyed órára pihenni teszed meleg helyre.

    Megint kinyújtod, megszórod, felcsavarod, majd ismét negyed óra pihi, ezt még egyszer megismétled.

    A pihenő után kinyújtod ujjnyi vastagra, megcsíkozod, és kiszaggatod, megkened a maradék tojásfehérjével, szórhatsz sajtot is a tetejére. 180 fokon előmelegített sütőben aranybarnára sütöd.

Megjegyzés

Kevés pogácsát sütök, de ezért megéri!! Másnap is finom és ehető, ha megmarad.

LittleLucy
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek