Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás-sajtos pogácsa II.

55 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A medvehagymás-sajtos pogácsához az élesztőt 1-2 teáskanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben.
  2. Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, belemorzsoljuk a vajat, ráöntjük a felfuttatott élesztőt, beleszórjuk a sót, hozzákeverjük a tojássárgáját, a tejfölt, és jól összedolgozzuk a tésztát. Ha kell, kevés lisztet adhatunk hozzá, hogy ne tapadjon nagyon. 30 percet meleg helyen, letakarva pihentetjük.
  3. Közben apróra vágjuk a medvehagymát, lereszeljük a sajtot.
  4. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon ujjnyi vastagra nyújtjuk, megszórjuk a reszelet sajttal és a medvehagymával, majd mint a rétest feltekerjük a tésztát. Ismét letakarjuk, és 15 percet kelesztjük meleg helyen.
  5. A tésztát ismét kinyújtjuk, újra felcsavarjuk, majd újabb negyed órát pihentetjük. Ezt a lépést még egyszer megismételjük.
  6. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  7. A tésztát negyedszer is kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd késsel megcsíkozzuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. Tojásfehérjével megkenjük. Ízlés szerint szórhatunk sajtot a tetejére is.
  8. A forró sütőbe toljuk, és kb. 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Kevés pogácsát sütök, de ezért megéri!! Másnap is finom és ehető, ha megmarad. - LittleLucy

Ezek is érdekelhetnek

Friss